Chłodzący
pucharek o smaku cytrynowego sernika, z dodatkiem słodkiego mango,
orzeźwiającej agrestowej galaretki i pachnącej wakacyjną podróżą galaretki o
smaku egzotycznych owoców to świetna propozycja letniego deseru.
Składniki:
1
egzotyczna galaretka
1
cytrynowa galaretka
1/2
agrestowa galaretka
1
mango
200g
białego sera zmielonego 3-krotnie
listki
mięty
Wykonanie:
1.
Galaretkę egzotyczną rozpuścić w ilości podanej na opakowaniu, następnie
przestudzić i wlać do pucharków ustawionych pod skosem aby uzyskać fikuśny
skos. Pozostawić do całkowitego stężenia galaretki.
2.
Galaretkę cytrynową rozpuścić w 250 ml wrzątku i pozostawić do wystudzenia. Po
tym czasie galaretkę wlać do białego sera i całość dokładnie wymieszać.
Następnie przełożyć do pucharków i wyrównać.
3.
Galaretkę agrestową rozpuścić w 200 ml wrzątku i pozostawić do całkowitego
stężenia. Po tym czasie pokroić w kostkę.
4.
Mango przekroić wzdłuż pestki na pół, każdą z połówek nakroić w kratkę, a
następnie ściąć nożem kosteczki mango, pozostawiając skórkę do utylizacji.
5. Pucharki wypełnić mango, agrestową galaretką i udekorować listkami
mięty. Przed podaniem wstawić do lodówki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz