Bardzo
tania, szybka w przygotowaniu, smaczna warzywna sałatka, w której główną rolę
pełnią nasze polskie ziemniaki otoczone czerwoną cebulą i kiszonym ogórkiem.
Potrawa kuchni niemieckiej oraz kuchni pozostających pod wpływami niemieckimi.
Świetny dodatek do każdego rodzaju mięsa, również grillowanego.
Składniki:
800g
ziemniaków
4-5
kiszonych ogórków
2
czerwone cebule
2-3
łyżki majonezu
sól
pieprz
Wykonanie:
1.
Ziemniaki dobrze wyczyścić i ugotować w mundurkach w lekko osolonej wodzie,
odcedzić, wystudzić i pokroić w większą kostkę.
2.
Ogórki kiszone pokroić w kostkę, a cebulę drobno posiekać.
3.
Wszystkie składniki sałatki przełożyć do miski, dodać majonez, doprawić solą,
pieprzem i całość dokładnie wymieszać.
4. Sałatkę przed podanie schłodzić w lodówce aby smaki się przegryzły.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz