Tortilla
z serkiem śmietankowym z dużą ilością pikantnej teksańskiej kiełbasy, plastrów
żółtego sera, świeżej sałaty i chrupiącej kukurydzy oraz papryki. Rollsy są
doskonałą propozycją na imprezową przystawkę lub przekąskę.
Składniki:
6
placków tortilli
500g
śmietankowego serka
18
plastrów żółtego sera
18
liści sałaty masłowej
1
czerwona papryka
1
puszka konserwowej kukurydzy
1
pęczek szczypiorku
1
słoik marynowanych małych ostrych papryczek
Wykonanie:
1.
Czerwoną paprykę umyć, pozbawić gniazda nasiennego i pokroić w drobną
kosteczkę, a szczypiorek drobno posiekać. Kukurydzę odsączyć z zalewy, a sałatę
dokładnie umyć i osuszyć.
2.
Placki tortilli posmarować śmietankowym serkiem, posypać kukurydzą, papryką,
szczypiorkiem, ułożyć po 3 liście sałaty, 3 plastry żółtego sera i ułożyć 1,5 kiełbaski.
Całość zwinąć ciasno w rulon, a następnie zawinąć w folię aluminiową i wstawić
do lodówki na około 30 minut.
3. Po tym czasie każdy rulon pokroić
na kawałki o grubości około 2-3 cm. Na wierzch każdego rollsa dodać
marynowaną ostrą papryczkę i spiąć wykałaczką.
Kiełbasy Morlińskie nie zapadają w zimowy sen, za to z chęcią posłużą za podstawę Waszych ulubionych potraw.
Teksańska -Wielkie odkrycie Ameryki: wyrazista, pikantna, po teksańsku ostra. A to wszystko dzięki chilli
Kiełbasy Morlińskie zdobywają kuchnie, sprawdzą się w każdej :)
Sprawdźcie na https://morliny.pl
Przyszedł czas na MORLINY :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz