niedziela, 1 grudnia 2019

Teksańskie rollsy


Tortilla z serkiem śmietankowym z dużą ilością pikantnej teksańskiej kiełbasy, plastrów żółtego sera, świeżej sałaty i chrupiącej kukurydzy oraz papryki. Rollsy są doskonałą propozycją na imprezową przystawkę lub przekąskę.

Składniki:

6 placków tortilli
500g śmietankowego serka
18 plastrów żółtego sera
18 liści sałaty masłowej
1 czerwona papryka
1 puszka konserwowej kukurydzy
1 pęczek szczypiorku
1 słoik marynowanych małych ostrych papryczek

Wykonanie:

1. Czerwoną paprykę umyć, pozbawić gniazda nasiennego i pokroić w drobną kosteczkę, a szczypiorek drobno posiekać. Kukurydzę odsączyć z zalewy, a sałatę dokładnie umyć i osuszyć.

2. Placki tortilli posmarować śmietankowym serkiem, posypać kukurydzą, papryką, szczypiorkiem, ułożyć po 3 liście sałaty, 3 plastry żółtego sera i ułożyć 1,5 kiełbaski. Całość zwinąć ciasno w rulon, a następnie zawinąć w folię aluminiową i wstawić do lodówki na około 30 minut.

3. Po tym czasie każdy rulon pokroić  na kawałki o grubości około 2-3 cm. Na wierzch każdego rollsa dodać marynowaną ostrą papryczkę i spiąć wykałaczką.


Kiełbasy Morlińskie nie zapadają w zimowy sen, za to z chęcią posłużą za podstawę Waszych ulubionych potraw.



Teksańska -Wielkie odkrycie Ameryki: wyrazista, pikantna, po teksańsku ostra. A to wszystko dzięki chilli



Kiełbasy Morlińskie zdobywają kuchnie, sprawdzą się w każdej :) 
Sprawdźcie na https://morliny.pl









Przyszedł czas na MORLINY :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz