sobota, 7 grudnia 2019

Sałatka z wędzoną kiełbaską w towarzystwie kolorowych warzyw


Sałatka z kiełbasą w towarzystwie warzyw, przyjemnie chrupiącej prażonej cebuli i marynowanych pieczarek z pewnością w mgnieniu oka rozejdzie się ze stołu na każdej imprezie i równie szybko zniknie z talerza w postaci drugiego śniadania.

Składniki:

1 puszka kukurydzy konserwowej
1 mały słoik marynowanych pieczarek
250g konserwowej papryki
220g konserwowych ogórków
200g pekińskiej kapusty
1 czerwona cebula
4 łyżki prażonej cebuli
3 łyżki posiekanego szczypiorku
6 łyżek majonezu
5 łyżek ketchupu
sól
pieprz

Wykonanie:

1. Kiełbasę pokroić w małą kostkę.

2. Kukurydzę i pieczarki odsączyć z zalew.

3. Ogórki i paprykę pokroić w kostkę, a kapustę pekińską poszatkować.

4. Cebulę drobno posiekać.

5. W salaterce sałatkę układać warstwowo:
1/2 kapusty pekińskiej, 1/2 konserwowej papryki, 3 łyżki ketchupu, sól, pieprz, kukurydza (2 łyżki zostawić na wierzch), kiełbasa pokrojona w kostkę, ogórki konserwowe, 4 łyżki majonezu, czerwona cebula, pozostała ilość papryki konserwowej, 2 łyżki ketchupu, 2 łyżki majonezu, sól, pieprz, pozostała ilość kapusty pekińskiej, pieczarki konserwowe, posypać prażoną cebulą, szczypiorkiem i kukurydzą.

6. Gotową sałatkę wstawić do lodówki aby smaki się przegryzły.




Kiełbasy Morlińskie nie zapadają w zimowy sen, za to z chęcią posłużą za podstawę Waszych ulubionych potraw.
Sprawdźcie na https://morliny.pl




Z Kiełbasami Morlińskimi nie ma w kuchni rzeczy niemożliwych.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz