Sałatka
z kiełbasą w towarzystwie warzyw, przyjemnie chrupiącej prażonej cebuli i
marynowanych pieczarek z pewnością w mgnieniu oka rozejdzie się ze stołu na
każdej imprezie i równie szybko zniknie z talerza w postaci drugiego śniadania.
Składniki:
1
puszka kukurydzy konserwowej
1
mały słoik marynowanych pieczarek
250g
konserwowej papryki
220g
konserwowych ogórków
200g
pekińskiej kapusty
1
czerwona cebula
4
łyżki prażonej cebuli
3
łyżki posiekanego szczypiorku
6
łyżek majonezu
5
łyżek ketchupu
sól
pieprz
Wykonanie:
1.
Kiełbasę pokroić w małą kostkę.
2.
Kukurydzę i pieczarki odsączyć z zalew.
3.
Ogórki i paprykę pokroić w kostkę, a kapustę pekińską poszatkować.
4.
Cebulę drobno posiekać.
5.
W salaterce sałatkę układać warstwowo:
1/2
kapusty pekińskiej, 1/2 konserwowej papryki, 3 łyżki ketchupu, sól, pieprz,
kukurydza (2 łyżki zostawić na wierzch), kiełbasa pokrojona w kostkę, ogórki
konserwowe, 4 łyżki majonezu, czerwona cebula, pozostała ilość papryki
konserwowej, 2 łyżki ketchupu, 2 łyżki majonezu, sól, pieprz, pozostała ilość
kapusty pekińskiej, pieczarki konserwowe, posypać prażoną cebulą, szczypiorkiem
i kukurydzą.
6. Gotową sałatkę wstawić do lodówki aby smaki się
przegryzły.
Kiełbasy Morlińskie nie zapadają w zimowy sen, za to z
chęcią posłużą za podstawę Waszych ulubionych potraw.
Sprawdźcie na https://morliny.pl
Z Kiełbasami Morlińskimi nie ma w kuchni rzeczy
niemożliwych.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz