Kolorowa
imprezowa sałatka, która sprawdzi się również jako drugie śniadanie. Przygotowana
na bazie paluszków krabowych, kukurydzy, ogórka, ryżu, świeżego koperku i
ugotowanych na twardo jajek.
Składniki:
250g
paluszków krabowych
100g
ryżu
1
puszka konserwowej kukurydzy z chilli
1
pęczek koperku
4
jajka
2
zielone ogórki
2-3
łyżki majonezu
sól
pieprz
Wykonanie:
1.
Paluszki krabowe pokroić w kostkę.
2.
Ryż ugotować al dente w lekko osolonej wodzie.
3.
Kukurydzę odsączyć z zalewy, a koper
bardzo drobno posiekać.
4.
Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i pokroić w grubszą kostkę.
5.
Ogórki dokładnie umyć, osuszyć, wyciąć miąższ i pokroić w kostkę.
6. Wszystkie składniki sałatki przełożyć do miski. Dodać majonez i
całość dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem, a następnie
wstawić do lodówki aby smaki się przegryzły.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz