Mocno
czekoladowy deser z chrupiącymi kawałkami ciasteczek, polany masą kajmakową z
pewnością zadowoli podniebienia fanów totalnej słodkości.
Składniki:
40g
herbatników
1
budyń czekoladowy
500ml
mleka
2
łyżki cukru
8
łyżek masy kajmakowej
2
łyżki krokantu
1
łyżka płatków czekoladowych
Wykonanie:
1. Herbatniki
pokruszyć i wsypać na dno pucharków.
2. Budyń i
cukier wymieszać w 1 szklance mleka, resztę zagotować. Następnie do gotującego
się mleka wlać mleko wymieszane z budyniem i cukrem. Gotować na wolnym ogniu i
mieszać aż do zgęstnienia. Gotowy budyń przelać do pucharków i pozostawić do
wystudzenia.
3. Na wierzch wystudzonego budyniu nałożyć kajmak,
posypać krokantem i płatkami czekoladowymi. Przed podaniem wstawić na godzinę
do lodówki.
Pyszny deser :)
OdpowiedzUsuń