Rewelacyjny
torcik serowy na bazie twarogu, świeżych truskawek i biszkoptów. Sernik bez
pieczenia jest szybki w przygotowaniu, efektownie wygląda i świetnie smakuje w
towarzystwie małej czarnej w gronie najbliższych.
Składniki:
Warstwa
serowa:
400g
śmietany 30%
6
łyżek cukru
100ml
mleka
6
łyżeczek żelatyny
kilka
kropel aromatu waniliowego
Warstwa
serowo - truskawkowa:
600g
świeżych truskawek
1
galaretka truskawkowa
4
łyżki cukru pudru
100ml
wody
3
łyżeczek żelatyny
100g
śmietany 30%
Mus
truskawkowy:
300g
świeżych truskawek
3
łyżki cukru pudru
2
łyżeczki żelatyny
1/3
szklanki wody
Dodatkowo:
12-14
sztuk okrągłych biszkoptów
120g
podłużnych biszkoptów
200g
świeżych truskawek
bita
śmietana
Wykonanie:
1.
Dno tortownicy o średnicy 23 cm wyłożyć okrągłymi biszkoptami, a dookoła obłożyć
podłużnymi biszkoptami.
2.
Warstwa serowa:
Żelatynę
zalać połową ilości mleka i pozostawić do napęcznienia. Następnie podgrzać
pozostałą ilość mleka, dodać napęczniałą żelatynę, całość dokładnie wymieszać i
pozostawić do wystudzenia. Twaróg zmiksować mikserem, dodać cukier, aromat
waniliowy, ubitą na sztywno śmietanę i żelatynę wymieszaną z mlekiem, całość
energicznie i dokładnie wymieszać. Gotową masę serową wyłożyć na okrągłe
biszkopty i wstawić do lodówki na około 30 minut.
3.
Warstwa serowo - truskawkowa:
Żelatynę
zalać połową ilości wody i pozostawić do napęcznienia. Następnie podgrzać
pozostałą ilość wody, dodać napęczniałą żelatynę i całość dokładnie wymieszać. Truskawki
zmiksować na purée, dodać cukier, zagotować, wsypać sypką galaretkę i napęczniałą
żelatynę. Całość dokładnie wymieszać i pozostawić do lekkiego stężenia. Po tym
czasie twaróg zmiksować mikserem, dodać ubitą na sztywno śmietanę, tężejące,
zmiksowane truskawki i całość dokładnie wymieszać. Wylać do tortownicy na masę
serową i wstawić do lodówki na około 35-45 minut.
4.
Mus truskawkowy:
Żelatynę
zalać wodą, wymieszać i pozostawić do napęcznienia. Truskawki zmiksować na
purée, dodać cukier i zagotować. Następnie dodać napęczniałą żelatynę,
dokładnie wymieszać i pozostawić do lekkiego stężenia. Po tym czasie wylać na
masę serowo - truskawkową i wstawić do lodówki na około 50-60 minut.
5. Gotowy torcik udekorować bitą śmietaną i świeżymi truskawkami.
Twaróg Sernikowy z Mascarpone Président to unikalny na rynku produkt, który łączy najlepszej jakości twaróg wraz z włoskim serkiem mascarpone.
Serniki przygotowywane na takiej bazie są wyjątkowo delikatne, gładkie, kremowe i to bez dodawania tłuszczu do masy. Jedno opakowanie to jedna porcja, która akurat starcza na przygotowanie domowego sernika. Z masy sernikowej przygotowanej na Twarogu Sernikowym z Mascarpone Président uzyskamy doskonałe serniki zarówno na ciepło jak i na zimno. Można stosować do nich tradycyjne dodatki takie jak galaretki, sezonowe owoce, bakalie czy korzenne przyprawy.
Dowiedz się więcej o twarogu sernikowym z mascarpone President:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz