Warzywno
- kiełbasiane szaszłyki to świetna propozycja dla fanów grillowanej kiełbaski,
która w połączeniu ze świeżymi, kolorowymi, chrupiącymi warzywami smakuje
rewelacyjnie. To ciekawy pomysł na bardzo popularną grillową przekąskę.
Składniki:
400g
kiełbasy
6
pomidorków cherry
12
małych pieczarek
3
czerwone cebule
przyprawa
do grilla
Wykonanie:
1.
Kiełbasę pokroić na 24 grubszych plasterków i oprószyć przyprawą do grilla.
2.
Pomidorki umyć i pokroić na połówki.
3.
Cebulę obrać i pokroić na 24 plastry.
4.
Pieczarki oczyścić, umyć i odciąć nóżki.
5.
Składniki nabijać na patyki do szaszłyków według kolejności:
kiełbasa,
czerwona cebula, połówki pomidorka, czerwona cebula, pieczarka, kiełbasa, czerwona
cebula, pieczarka, kiełbasa, czerwona cebula, połówka pomidorka i kiełbasa.
6. Gotowe szaszłyki posypać przyprawą do grilla i grillować na grillu ze wszystkich stron aż będą upieczone. Szaszłyki również można upiec w
piekarniku (około 20-25 minut, temperatura piekarnika 180 stopni ).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz