środa, 19 czerwca 2019

Śniadaniowe proziaki


Proziaki zwane chlebem sodowym lub plackami mącznymi to tradycyjne domowe chlebki, które najlepiej smakują ze śniadaniową Wege, białym serem i domową, owocową konfiturą. 

Składniki:

550g mąki pszennej
2 jajka
275ml kefiru
1,5 łyżeczki sody
1 łyżeczka cukru
1/2  łyżeczki soli


Dodatkowo:

 Śniadaniowa Wege Bielmar do posmarowania bułeczek

Wykonanie:

1. Do miski przełożyć jajka, śniadaniową, kefir, sodę, sól, cukier i całość dokładnie wymieszać. Dodać część mąki i nadal mieszać aż ciasto będzie gęste. Następnie resztę mąki przesypać na stolnicę, dodać ciasto i rękoma wyrobić na jednolite, mięciutkie ciasto. Za pomocą wałka rozwałkować ciasto na grubość 1,5-2 cm i wykroić krążki.

2. Gotowe krążki z ciasta przykryć ściereczką i pozostawić na około 30 minut.

3. Po tym czasie krążki z ciasta przełożyć na rozgrzaną, suchą patelnię i piec około 4-5 minut z każdej strony.

4. Bułeczki podawać ze Śniadaniową Wege i owocową konfiturą.


Śniadaniowa Wege to receptura oparta na wysokiej jakości olejach i tłuszczach roślinnych. Nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego i składniki te nie są używane w procesie produkcyjnym co potwierdza Europejski znak jakości V-Label VEGAN. Nowy wariant Śniadaniowej jest bezpieczny dla osób nietolerujących laktozy. Bez wątpienia zaletą tego produktu jest jego wysoka jakość i wyjątkowe walory smakowe oraz brak konserwantów i sztucznych barwników.



Śniadaniowa WEGE niezbędny składnik porannej kanapki zapewni pełny energii start każdego dnia.


Śniadanie uznawane jest od wielu lat za najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Warto zadbać, aby było zbilansowane i dostarczało energii na długo – niezależnie od tego, czy jesz je w domu, na balkonie, w biegu czy w pracy. Choć śniadaniowe trendy nieustannie się zmieniają, to Śniadaniowa ze smakiem gości na polskich stołach od prawie 30 lat!




Wiele śniadań - jedna Śniadaniowa

Odwiedź Nas :)

2 komentarze:

  1. Wyglądają baaaaardzo bardzo aromatycznie i smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Waldek Gotujmy.pl1 lipca 2019 22:48

    Robiłem, jadłem. Zaświadczam, że są pyszne :-)

    OdpowiedzUsuń