Proziaki
zwane chlebem sodowym lub plackami mącznymi to tradycyjne domowe chlebki, które
najlepiej smakują ze śniadaniową Wege, białym serem i domową, owocową
konfiturą.
Składniki:
550g
mąki pszennej
2
jajka
275ml
kefiru
2
łyżki Śniadaniowej Wege Bielmar
1,5
łyżeczki sody
1
łyżeczka cukru
Wykonanie:
1.
Do miski przełożyć jajka, śniadaniową, kefir, sodę, sól, cukier i całość
dokładnie wymieszać. Dodać część mąki i nadal mieszać aż ciasto będzie gęste.
Następnie resztę mąki przesypać na stolnicę, dodać ciasto i rękoma wyrobić na
jednolite, mięciutkie ciasto. Za pomocą wałka rozwałkować ciasto na grubość
1,5-2 cm i wykroić krążki.
2.
Gotowe krążki z ciasta przykryć ściereczką i pozostawić na około 30 minut.
3.
Po tym czasie krążki z ciasta przełożyć na rozgrzaną, suchą patelnię i piec
około 4-5 minut z każdej strony.
4. Bułeczki podawać ze Śniadaniową Wege i owocową konfiturą.
Śniadaniowa Wege to receptura oparta na wysokiej jakości olejach i tłuszczach roślinnych. Nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego i składniki te nie są używane w procesie produkcyjnym co potwierdza Europejski znak jakości V-Label VEGAN. Nowy wariant Śniadaniowej jest bezpieczny dla osób nietolerujących laktozy. Bez wątpienia zaletą tego produktu jest jego wysoka jakość i wyjątkowe walory smakowe oraz brak konserwantów i sztucznych barwników.
Śniadaniowa WEGE niezbędny składnik porannej kanapki zapewni pełny energii start każdego dnia.
Śniadanie uznawane jest od wielu lat za najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Warto zadbać, aby było zbilansowane i dostarczało energii na długo – niezależnie od tego, czy jesz je w domu, na balkonie, w biegu czy w pracy. Choć śniadaniowe trendy nieustannie się zmieniają, to Śniadaniowa ze smakiem gości na polskich stołach od prawie 30 lat!
Wyglądają baaaaardzo bardzo aromatycznie i smacznie :)
OdpowiedzUsuńRobiłem, jadłem. Zaświadczam, że są pyszne :-)
OdpowiedzUsuń