Kolorowa sałatka z delikatną wędzoną
rybą, która idealnie komponuje się z ostrą czerwoną cebulą, jajkami, żółtym
serem, pachnącym szczypiorkiem i chrupiącą rzodkiewką.
Składniki:
300g obranej z ości makreli
1 czerwona cebula
7 jajek
300g żółtego sera
10 rzodkiewek
1 pęczek szczypiorku
4 łyżki majonezu
sól
pieprz
Wykonanie:
1.
Makrelę podzielić na mniejsze części, a cebulę drobno posiekać.
2.
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i rozdzielić żółtko od białka. Białko
drobno pokroić, a żółtko rozgnieść widelcem.
3.
Żółty ser pokroić w małą kostkę, rzodkiewki w plasterki, a szczypiorek drobno
posiekać.
4.
Sałatkę układać warstwami:
Żółtka,
sól, pieprz, cebula, ryba, 2 łyżki majonezu, żółty ser, białka, sól, pieprz, 2
łyżki majonezu, rzodkiewka i szczypiorek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz