poniedziałek, 8 kwietnia 2019

Krem z kiszonej kapusty z wędzonym łososiem i koperkiem


Kwaśny krem z kiszonej kapusty z wyczuwalnym aromatem świeżych warzyw, pachnącego wędzonego łososia i aromatycznego świeżego koperku to moja propozycja podania niezwykle popularnego i lubianego w naszych polskich domach kapuśniaku.

Składniki:

150g wędzonego łososia
2 cebule
3 ząbki czosnku
8 liści laurowych
10 ziela angielskiego
1,5l wywaru mięsnego z żeberek
2 łyżeczki kminku mielonego
1 łyżeczka pieprzu ziołowego
1 pęczek świeżego koperku
3 łyżki śmietany 18%
sól
pieprz
olej

Wykonanie:

1. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać i zeszklić na oleju. Dodać opakowania zupy kapuśniak i jeszcze chwilę smażyć. Następnie wlać wywar z żeberek, dodać liście laurowe, ziele angielskie, kminek, pieprz i gotować do miękkości warzyw.

2. Po tym czasie doprawić do smaku solą, pieprzem, wyciągnąć liście laurowe i ziele angielskie, zmiksować blenderem do postaci kremu. Chwilkę gotować na małym ogniu i ponownie całość dokładnie wymieszać.

3. Kremowy kapuśniak podawać z kleksem śmietany, plastrem wędzonego łososia i posiekanym koperkiem.






Oryginalne kompozycje pysznych zup dla kulinarnych entuzjastów. Zupy Hortex to smaczne rozwiązanie dla tych, którzy lubią urozmaicenie w swojej kuchni – jest ich aż 13 do wyboru a każdą przygotujesz w maksymalnie 20 minut!



#durszlakXhortex 
#hortex 
#odmatkinatury
Pietruszka





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz