Kwaśny
krem z kiszonej kapusty z wyczuwalnym aromatem świeżych warzyw, pachnącego wędzonego
łososia i aromatycznego świeżego koperku to moja propozycja podania niezwykle
popularnego i lubianego w naszych polskich domach kapuśniaku.
Składniki:
2
opakowania kapuśniaku z kiszonej kapusty Hortex
150g
wędzonego łososia
2
cebule
3
ząbki czosnku
8
liści laurowych
10
ziela angielskiego
1,5l
wywaru mięsnego z żeberek
2
łyżeczki kminku mielonego
1
łyżeczka pieprzu ziołowego
1
pęczek świeżego koperku
3
łyżki śmietany 18%
sól
pieprz
olej
Wykonanie:
1.
Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać i zeszklić na oleju. Dodać opakowania
zupy kapuśniak i jeszcze chwilę smażyć. Następnie wlać wywar z żeberek, dodać
liście laurowe, ziele angielskie, kminek, pieprz i gotować do miękkości warzyw.
2.
Po tym czasie doprawić do smaku solą, pieprzem, wyciągnąć liście laurowe i
ziele angielskie, zmiksować blenderem do postaci kremu. Chwilkę gotować na
małym ogniu i ponownie całość dokładnie wymieszać.
3. Kremowy kapuśniak podawać z kleksem śmietany, plastrem wędzonego
łososia i posiekanym koperkiem.
Oryginalne kompozycje pysznych zup dla kulinarnych entuzjastów. Zupy Hortex to smaczne rozwiązanie dla tych, którzy lubią urozmaicenie w swojej kuchni – jest ich aż 13 do wyboru a każdą przygotujesz w maksymalnie 20 minut!
#durszlakXhortex
#hortex
#odmatkinatury
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz