Kasza manna ugotowana na soku z dojrzewających w słońcu słodkich jabłek, polana gęstym owocowym sosem to moja propozycja orzeźwiającego deseru, który polubią również najmłodsi. Świetnie sprawdzi się w roli przekąski między głównymi posiłkami.
Składniki:
Jabłkowa kasza manna:
Mus owocowy:
100ml wody
1 łyżka mąki ziemniaczanej
2 łyżki cukru
Dekoracja:
świeże owoce
listki mięty
Wykonanie:
1. Jabłkowa kasza manna:
Sok jabłkowy zagotować, następnie do gotującego się
soku stopniowo wsypać kaszę mannę i gotować cały czas mieszając żeby się nie przypaliło.
Ugotowaną kaszę jabłkową wlać do pucharków.
2. Mus owocowy:
Owoce
odmrozić, wraz z sokiem przełożyć do rondelka, dodać cukier, zagotować, dodać
wodę wymieszaną z mąką ziemniaczaną i energicznie wymieszać. Pozostawić do
lekkiego wystudzenia, a następnie przelać do pucharków.
#durszlakXhortex #hortex #odmatkinatury
Fani owoców przez cały rok znajdą w naszej ofercie pełne słońca truskawki czy soczyste wiśnie… Dzięki mrożonym owocom Hortex możesz poczuć w swojej kuchni smak lata kiedy tylko zechcesz!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz