poniedziałek, 8 kwietnia 2019

Jabłkowa kasza manna z owocami


Kasza manna ugotowana na soku z dojrzewających w słońcu słodkich jabłek, polana gęstym owocowym sosem to moja propozycja orzeźwiającego deseru, który polubią również najmłodsi. Świetnie sprawdzi się w roli przekąski między głównymi posiłkami.

Składniki:

Jabłkowa kasza manna:
Mus owocowy:
100ml wody
1 łyżka mąki ziemniaczanej
2 łyżki cukru

Dekoracja:
świeże owoce
listki mięty

Wykonanie:

1. Jabłkowa kasza manna:
Sok jabłkowy zagotować, następnie do gotującego się soku stopniowo wsypać kaszę mannę i gotować cały czas mieszając żeby się nie przypaliło. Ugotowaną kaszę jabłkową wlać do pucharków.

2. Mus owocowy:
Owoce odmrozić, wraz z sokiem przełożyć do rondelka, dodać cukier, zagotować, dodać wodę wymieszaną z mąką ziemniaczaną i energicznie wymieszać. Pozostawić do lekkiego wystudzenia, a następnie przelać do pucharków.

3. Gotowe desery udekorować świeżymi owocami i listkami mięty.
#durszlakXhortex #hortex #odmatkinatury


Fani owoców przez cały rok znajdą w naszej ofercie pełne słońca truskawki czy soczyste wiśnie… Dzięki mrożonym owocom Hortex możesz poczuć w swojej kuchni smak lata kiedy tylko zechcesz!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz