wtorek, 30 kwietnia 2019

Domowe meksykańskie burrito


Tortilla wypełniona wołowym, dobrze przyprawionym, mięsnym farszem z czerwoną fasolą, dużą ilością pomidorów i pikantną papryczką. Do tego żółty ser, orzeźwiająca limonka i mamy szybkie, proste w wykonaniu sycące danie pochodzące z kuchni meksykańskiej.

Składniki:

8 płatów tortilli

Farsz:
550g mielonej wołowiny z łopatki
1 cebula
1 czerwona cebula
2 ząbki czosnku
1 papryczka chilli
1 puszka czerwonej fasoli
skórka i sok z 1 limonki
150g żółtego sera
1 łyżeczka suszonego oregano
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 łyżeczka ostrej papryki
1 pęczek kolendry
olej
pieprz
sól

Wykonanie:

1. Farsz:
Cebule i czosnek drobno posiekać, zeszklić na oleju, dodać mięso z wołowiny i smażyć przez kilka minut. Po tym czasie dodać drobno posiekaną papryczkę chilli, koncentrat pomidorowy i odsączoną fasolę. Całość dokładnie wymieszać, dodać suszone oregano, ostrą i słodką paprykę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Na samym końcu dodać sok i startą skórkę z limonki, posiekaną świeżą kolendrę i całość dokładnie wymieszać.

2. Na każdą tortille nałożyć gotowy farsz, posypać startym żółtym serem zwinąć boki do środka i zawinąć tak jak krokiety. Piec na suchej grillowej patelni. Podawać na ciepło z dodatkiem ulubionych sosów.





#pudliszki


Co sprawia, że składniki w produktach Pudliszki są najwyższej jakości ?


  • każda partia warzyw trafiająca do zakładu w Pudliszkach jest poddawana skrupulatnej kontroli, a dopuszczane są tylko te o najwyższej jakości.
  • przetwarzanie odbywa się na bieżąco, warzywa nie są składowane, a do produkcji trafia tylko świeży i pełnowartościowy surowiec,
  • dysponując najlepszymi surowcami i najnowszą technologią nie musimy stosować konserwantów, sztucznych barwników ani aromatów,
  • stale prowadzone są badania w zakładowym laboratorium dzięki czemu mamy pewność, że nasze produkty spełniają wysokie wymagania, jakie im stawiamy.






  • NIE JEST KWESTIĄ PRZYPADKU !


    Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz