Tortilla
wypełniona wołowym, dobrze przyprawionym, mięsnym farszem z czerwoną fasolą,
dużą ilością pomidorów i pikantną papryczką. Do tego żółty ser, orzeźwiająca
limonka i mamy szybkie, proste w wykonaniu sycące danie pochodzące z kuchni
meksykańskiej.
Składniki:
8
płatów tortilli
Farsz:
550g
mielonej wołowiny z łopatki
1
cebula
1
czerwona cebula
2
ząbki czosnku
1
papryczka chilli
1
puszka czerwonej fasoli
skórka
i sok z 1 limonki
150g
żółtego sera
1
łyżeczka suszonego oregano
1
łyżeczka słodkiej papryki
1
łyżeczka ostrej papryki
1
pęczek kolendry
olej
pieprz
sól
Wykonanie:
1.
Farsz:
Cebule
i czosnek drobno posiekać, zeszklić na oleju, dodać mięso z wołowiny i smażyć
przez kilka minut. Po tym czasie dodać drobno posiekaną papryczkę chilli,
koncentrat pomidorowy i odsączoną fasolę. Całość dokładnie wymieszać, dodać
suszone oregano, ostrą i słodką paprykę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Na
samym końcu dodać sok i startą skórkę z limonki, posiekaną świeżą kolendrę i całość
dokładnie wymieszać.
2.
Na każdą tortille nałożyć gotowy farsz, posypać startym żółtym serem zwinąć
boki do środka i zawinąć tak jak krokiety. Piec na suchej grillowej patelni. Podawać
na ciepło z dodatkiem ulubionych sosów.
#pudliszki
Co sprawia, że składniki w produktach Pudliszki są najwyższej jakości ?
NIE JEST KWESTIĄ PRZYPADKU !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz