Gofry
bubble to gofry o strukturze bąbelków, zwinięte w rożek, z pewnością zachwycą
Waszych gości i będą hitem domowego stołu. Chrupiące, lekkie gofry z nutą
szpinaku, białym kozim serem i aromatycznym łososiem to świetny pomysł na
wspólne śniadanie w gronie najbliższych. A do picia polecam sok Pomarańczowy - 100 % soku tylko od Hortex.
Składniki:
Gofry
szpinakowe:
3
jajka
50ml
mleka
130g
mąki pszennej
1
łyżeczka proszku do pieczenia
sól
pieprz
olej
do wysmarowania gofrownicy
Dodatkowo:
200g
kremowego sera koziego
240g
wędzonego łososia
garść
świeżego szpinaku
garść
świeżego posiekanego koperku
4
rzodkiewki
kilka
plasterków zielonego ogórka
Wykonanie:
1.
Białka ubić ze szczyptą soli na pianę (nie musi być sztywna). Następnie dodać
żółtka, odciśnięty z nadmiaru wody szpinak, mleko, mąkę wymieszaną z proszkiem
i zmiksować mikserem na jednolitą masę. Następnie doprawić do smaku solą i
pieprzem.
2.
Gofrownicę nasmarować olejem, rozgrzać i partiami nakładać do niej przygotowane
ciasto, piec około 5-6 minut (czas pieczenia zależy od mocy gofrownicy). Gotowe
szpinakowe gofry lekko przestudzić na metalowej kratce.
3.
Każdego gofra posmarować kozim serem, ułożyć listki szpinaku, plastry łososia,
pokrojoną w plastry rzodkiewkę, ogórka, posypać koperkiem i zwinąć w rożek.
4.
Gofry podawać z orzeźwiającym 100% sokiem pomarańczowym Hortex.
#durszlakXhortex #hortex #odmatkinatury
Nasze owoce i warzywa zamrażamy tuż po zbiorach, dzięki czemu zachowują smak, kolor i witaminy przez cały rok! Dzięki mrożonkom Hortex w szybki i łatwy sposób przygotujesz swoje ulubione danie :)
Matka Natura uwielbia soki pomarańczowe Hortex !
Żeby wyszły takie bąbelkowe to musi być specjalna gofrownica?Bo pierwszy raz takie widzę :)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł, aż sama spróbuję!
OdpowiedzUsuńAle świetne!
OdpowiedzUsuńAleee zrobiłaś smaka...
OdpowiedzUsuńPatrząc na tą fotkę czuje się smak tych pysznych gofrów. Córa jak je zobaczyła nie daje mi spokoju: mamo zrobisz, zrobisz takie same !!??
OdpowiedzUsuńNie ma wyjścia, trzeba zrobić :D
Usuń