środa, 16 stycznia 2019

Tortilla z indykiem, warzywami i mango


Domowy Fast  Food  w całkiem nowej odsłonie. Delikatny, dobrze przyprawiony filet z indyka, warzywna salsa bogata w dużą ilość naszpikowanych witaminami kolorowych warzyw. Całość podana z domowym, wyrazistym sosem to świetna alternatywa dla gotowego jedzenia z ulicznych budek. Fajny pomysł na sycący i wartościowy obiad lub przekąskę.

Składniki:

6 placków szpinakowych tortilli
500g fileta z indyka
1 mango
1 czerwona papryka
1 czerwona cebula
garść szpinaku
kilka listków sałaty karbowanej
sól
pieprz

Sos:
150g jogurtu naturalnego
1 łyżka majonezu
3 łyżki ketchupu
1 ząbek czosnku
sól
pieprz

Wykonanie:

1. Filet z indyka umyć, osuszyć i pokroić w paski. Następnie oprószyć przyprawą curry, solą, pieprzem i pozostawić na 30 minut. Po tym czasie przełożyć na rozgrzaną, suchą grillowaną patelnie i smażyć około 3-4 minut z każdej strony.

2. Mango obrać ze skóry, pokroić w paski, a cebulę pokroić w piórka. Czerwoną paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne i również pokroić w paski. Szpinak i sałatę poszarpać rękoma, przełożyć do miski, dodać paprykę i cebulę. Oprószyć przyprawą do sałatek i dipów, całość dokładnie wymieszać.

3. Sos:
Jogurt naturalny, majonez, ketchup przełożyć do miseczki i dokładnie wymieszać. Następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić do smaku solą, świeżo zmielonym pieprzem i całość dokładnie wymieszać.

4. Tortillę lekko posmarować wodą, a następnie ułożyć z każdej strony na rozgrzanej patelni. Na każdym placku tortilli ułożyć jedną garść warzyw, kilka kawałków mango, filet z indyka, polać sosem i zwinąć w rożek.


VEGETA NATUR Z CURRY świetnie pasuje do przygotowanych dań kuchni wschodniej, do mięs i warzyw, a także sałatek. Nadaje się do potraw wegetariańskich oraz dla osób z nietolerancją glutenu lub laktozy. Sięgnijcie po VEGETĘ NATUR Z CURRY i dodajcie egzotyki do Waszej kuchni !


BEZ DODATKU GLUTAMINIANU SODU !
BEZ SZTUCZNYCH BARWNIKÓW I AROMATÓW !
BOGACTWO WARZYW I PRZYPRAW !


Dopasuj do mięsa sałatkę doprawioną Vegetą Natur, bo tylko ta kompozycja warzyw, suszonych pomidorów, przypraw i ziół tworzy cudownie, pyszną i niezwykle aromatyczną sałatkę!



Dokładnie wyselekcjonowane składniki Vegety Natur przechodzą drobiazgową kontrolę – od początku produkcji do momentu pakowania.
W naszym codziennym pośpiechu nowa generacja produktów – specjalnych mieszanek przypraw stanie się sojusznikiem w przygotowywaniu pysznych dań.


#durszlakXvegetanatur #vegetanatur #inspirowanenatura






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz