Domowy Fast Food w
całkiem nowej odsłonie. Delikatny, dobrze przyprawiony filet z indyka, warzywna
salsa bogata w dużą ilość naszpikowanych witaminami kolorowych warzyw. Całość
podana z domowym, wyrazistym sosem to świetna alternatywa dla gotowego jedzenia
z ulicznych budek. Fajny pomysł na sycący i wartościowy obiad lub przekąskę.
Składniki:
6 placków szpinakowych tortilli
500g fileta z indyka
1 mango
1 czerwona papryka
1 czerwona cebula
garść szpinaku
kilka listków sałaty karbowanej
2 łyżeczki przyprawy curry Natur Vegeta
1 łyżeczka przyprawy do sałatek i dipów Natur Vegeta
sól
pieprz
Sos:
150g jogurtu naturalnego
1 łyżka majonezu
3 łyżki ketchupu
1 ząbek czosnku
sól
pieprz
Wykonanie:
1. Filet z indyka umyć, osuszyć i
pokroić w paski. Następnie oprószyć przyprawą curry, solą, pieprzem i
pozostawić na 30 minut. Po tym czasie przełożyć na rozgrzaną, suchą grillowaną
patelnie i smażyć około 3-4 minut z każdej strony.
2. Mango obrać ze skóry, pokroić w paski, a cebulę
pokroić w piórka. Czerwoną paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne i również
pokroić w paski. Szpinak i sałatę poszarpać rękoma, przełożyć do miski, dodać
paprykę i cebulę. Oprószyć przyprawą do sałatek i dipów, całość dokładnie
wymieszać.
3. Sos:
Jogurt naturalny, majonez, ketchup przełożyć do
miseczki i dokładnie wymieszać. Następnie dodać przeciśnięty przez praskę
czosnek, doprawić do smaku solą, świeżo zmielonym pieprzem i całość dokładnie
wymieszać.
4. Tortillę lekko posmarować wodą, a następnie ułożyć
z każdej strony na rozgrzanej patelni. Na każdym placku tortilli ułożyć jedną
garść warzyw, kilka kawałków mango, filet z indyka, polać sosem i zwinąć w
rożek.
VEGETA NATUR Z CURRY świetnie pasuje do przygotowanych dań kuchni wschodniej, do mięs i warzyw, a także sałatek. Nadaje się do potraw wegetariańskich oraz dla osób z nietolerancją glutenu lub laktozy. Sięgnijcie po VEGETĘ NATUR Z CURRY i dodajcie egzotyki do Waszej kuchni !
BEZ DODATKU GLUTAMINIANU SODU !
BEZ SZTUCZNYCH BARWNIKÓW I AROMATÓW !
BOGACTWO WARZYW I PRZYPRAW !
Dopasuj do mięsa sałatkę doprawioną Vegetą Natur, bo tylko ta kompozycja warzyw, suszonych pomidorów, przypraw i ziół tworzy cudownie, pyszną i niezwykle aromatyczną sałatkę!
Dokładnie wyselekcjonowane składniki Vegety Natur przechodzą drobiazgową kontrolę – od początku produkcji do momentu pakowania.
W naszym codziennym pośpiechu nowa generacja produktów – specjalnych mieszanek przypraw stanie się sojusznikiem w przygotowywaniu pysznych dań.
W naszym codziennym pośpiechu nowa generacja produktów – specjalnych mieszanek przypraw stanie się sojusznikiem w przygotowywaniu pysznych dań.
#durszlakXvegetanatur #vegetanatur #inspirowanenatura
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz