Wyraziste,
mocno serowe kulki z winogronową niespodzianką, obtoczone płatkami
kukurydzianymi i podane z plastrem świeżego ogórka to świetny pomysł na podanie
płatków kukurydzianych w nowatorskiej odsłonie. Chrupiące płatki ze złocistej
kukurydzy są źródłem fosforu i nie zawierają sztucznych barwników.
Składniki:
150g
płatków kukurydzianych klasycznych
20
dużych kulek jasnego winogrona
300g
serka śmietankowego
100g
serka pleśniowego
1
pęczek szczypiorku
2
łyżeczki jogurtu naturalnego
1
zielony ogórek
sól
pieprz
Wykonanie:
1.
Kulki winogrona umyć, a płatki kukurydziane lekko pokruszyć.
2.
Serek śmietankowy i pleśniowy rozgnieść widelcem. Następnie dodać jogurt
naturalny, drobno posiekany szczypiorek, doprawić do smaku solą i pieprzem.
3.
Ogórka umyć i za pomocą obieraczki pokroić wzdłuż na plasterki, następnie
nadziać na wykałaczki.
4. Gotowym serkiem oblepić każdą kulkę winogrona a następnie obtoczyć w
pokruszonych płatkach kukurydzianych. Gotową kukurydziano-serową kulkę nadziać
na wykałaczkę z plasterkiem ogórka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz