Smaczna,
sycąca zapiekanka na bazie makaronu, delikatnych, ale dobrze przyprawionych
krewetek, dojrzewających w słońcu suszonych pomidorów, aromatycznych oliwek,
puszystej mozzarelli oraz pachnącej kolendry to świetny pomysł na rozgrzewający
obiad lub kolację.
Składniki:
400g
krewetek
3
łyżeczki przyprawy do ryb i owoców morza Natur Vegeta
500g
makaronu pełnoziarnistego rurki
10
sztuk suszonych pomidorów z zalewy
150g
czarnych oliwek
2
czerwone papryki
200g
mini mozzarella
1
pęczek kolendry
oliwa
z oliwek
2
jajka
100ml
śmietany 30%
sól
pieprz
Wykonanie:
1. Krewetki delikatnie obrać z pancerzy, umyć , posypać przyprawą
do ryb i owoców morza, odstawić na około 30 minut.
2.
Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Po tym czasie odcedzić i
przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą.
3.
Suszone pomidory pokroić w paseczki, a oliwki w plasterki.
4.
Paprykę czerwoną umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paseczki.
5.
Suszone pomidory, oliwki, paprykę i krewetki ułożyć na makaron znajdujący się w
naczyniu żaroodpornym.
6.
Jajka rozkłócić ze śmietaną, doprawić solą, pieprzem i całość dokładnie
wymieszać.
7. Wierzch zapiekanki polać masą jajeczną i ułożyć
kulki mini mozzarelli. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec
przez około 30 minut.
8. Gotową zapiekankę przed podaniem posypać świeżą posiekaną kolendrą.
Kiedy zagubisz się w pomysłach na przygotowanie ryby, weź Vegetę Natur do ryb i owoców morza i masz gotowe rozwiązanie. Połączenie przypraw, ziół, warzyw jest idealne do każdego rodzaju ryby, mrożonych czy świeżych, rzecznych lub morskich, i niezależnie od sposobu przygotowania - poprzez smażenie, pieczenie lub gotowanie - naturalne składniki Vegety Natur dla ryb pomogą Ci zawsze smacznie przyrządzić danie!
#durszlakXvegetanatur
#vegetanatur
#inspirowanenatura
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz