Szybka
w przygotowaniu, smaczna sałatka z mięsnymi pierożkami, kolorowymi warzywami
oraz wyrazistym, aromatycznym kurczakiem przyprawionym złocistą przyprawą do
kurczaka. Idealna na obiad, kolację i drugie śniadanie.
Składniki:
300g
fileta z kurczaka
250g
pierożków tortellini z mięsem
500g
brokułu
12
sztuk pomidorów koktajlowych
1
puszka kukurydzy konserwowej
1
cukinia
2
łyżki masła klarowanego
1
łyżeczka cukru
sól
Dressing:
2
łyżki musztardy francuskiej
2
łyżki miodu płynnego
3
łyżeczki soku z cytryny
3
łyżeczki oliwy z oliwek
sól
pieprz
Wykonanie:
1.
Filet z kurczaka umyć, pokroić w grubszą kostkę, oprószyć pieprzem i przyprawą
do złocistego kurczaka. Odstawić na około 30 minut, po tym czasie usmażyć na
rozgrzanym maśle klarowanym.
2.
Pierożki ugotować według instrukcji na opakowaniu z dodatkiem 1 łyżki oliwy.
3.
Brokuł umyć, podzielić na różyczki, ugotować al dente w lekko osolonej wodzie i
z dodatkiem łyżeczki cukru.
4.
Pomidorki umyć i pokroić w ćwiartki, a kukurydzę odsączyć z zalewy.
5.
Cukinię umyć, pokroić w plastry jednakowej grubości, oprószyć solą i usmażyć na
mocno rozgrzanej patelni grillowej.
6. Dressing:
Wszystkie
składniki dressingu przełożyć do miseczki, dokładnie wymieszać ze sobą i
doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
7. Wszystkie przygotowane składniki sałatki ułożyć na półmisku i na
końcu polać dressingiem.
#durszlakXvegetanatur
#vegetanatur
#inspirowanenatura
Udało ci się kiedyś wygrać złoto? Z Vegetą Natur do Złocistego Kurczaka zostaniesz mistrzem kuchni i niepokonanym zwycięzcą w kategorii “najlepszy obiad”!
Dzięki bogactwu naturalnych warzyw, przypraw i ziół z dodatkiem soli morskiej, Vegeta Natur pomoże ci przygotować kurczaka, którym zadziwisz swoich gości! Jeśli masz ochotę na kurczaka z papryką, czosnkiem, kurkumą, kminkiem, kolendrą (i wieloma innymi przyprawami), przed usmażeniem wzbogać go szczyptą Vegety Natur do Złocistego Kurczaka. To takie proste. Po obiedzie możesz zdradzić wszystkim ten prosty trik!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz