Moja
propozycja szybkiej w przygotowaniu, imprezowej potrawy, w której główną rolę
odgrywa makaron oraz składniki bogate w substancje odżywcze: szpinak, cebula
oraz czosnek. Wszystko to łączy się idealnie z wyrazistą fetą tworząc szybką,
aromatyczną i bardzo smaczną przystawkę.
Składniki:
12-14
rurek cannelloni
600g
mrożonego szpinaku
60g
sera feta
1
duża cebula
2
ząbki czosnku
3
łyżki masła
3
jajka
bułka
tarta
olej
pieprz
sól
Wykonanie:
1.
Drobno posiekaną cebulę i ząbki czosnku podsmażyć na maśle, dodać rozmrożony
szpinak i smażyć całość na wolnym ogniu. Następnie dodać pokrojony w małą
kostkę ser feta i wszystko wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i
ponownie całość dokładnie wymieszać.
2.
Makaron rurki wrzucić na osolony wrzątek i gotować chwilę tak aby zmiękł.
Odcedzić i przelać zimną wodą.
3. Makaronowe rurki nadziać szpinakowym farszem, obtoczyć w roztrzepanym
jajku, bułce tartej i usmażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz