sobota, 19 stycznia 2019

Jajeczna pasta z kurczakiem w curry i szczypiorkiem


Jajeczna pasta z dodatkiem kurczaka, niezwykle aromatycznej mieszanki przypraw curry i wyrazistego szczypiorku. Znakomita do każdego rodzaju pieczywa sprawdzi się w roli śniadania, świetna jako imprezowa przekąska podana na krakersach.

Składniki:

400g fileta z kurczaka
5 jajek
1 pęczek szczypiorku
5 łyżek majonezu
2 łyżki masła
sól
pieprz

Wykonanie:

1. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i pokroić w drobną kostkę.

2. Fileta z kurczaka pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć solą, pieprzem, curry i odstawić na 30 minut. Po tym czasie usmażyć na maśle i pozostawić do wystudzenia.

3. Filet z kurczaka, jajka i majonez zmiksować blenderem do postaci pasty. Następnie dodać drobno posiekany szczypiorek, doprawić solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać.

4. Pastę podawać ze świeżym pieczywem lub tostami.


Egzotyczna mieszanka zapachów Vegeta Natur Curry prosto z natury !

#durszlakXvegetanatur 
#vegetanatur 
#inspirowanenatura





Jedna łyżka Vegety Natur z curry nada oryginalnego smaku Twoim potrawom :)


Dokładnie wyselekcjonowane składniki Vegety Natur przechodzą drobiazgową kontrolę – od początku produkcji do momentu pakowania. W naszym codziennym pośpiechu nowa generacja produktów – specjalnych mieszanek przypraw stanie się sojusznikiem w przygotowywaniu pysznych dań.





1 komentarz: