Jajeczna
pasta z dodatkiem kurczaka, niezwykle aromatycznej mieszanki przypraw curry i
wyrazistego szczypiorku. Znakomita do każdego rodzaju pieczywa sprawdzi się w
roli śniadania, świetna jako imprezowa przekąska podana na krakersach.
Składniki:
400g
fileta z kurczaka
5
jajek
1
pęczek szczypiorku
3
łyżeczki przyprawy curry Natur Vegeta
5
łyżek majonezu
2
łyżki masła
sól
pieprz
Wykonanie:
1.
Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i pokroić w drobną kostkę.
2.
Fileta z kurczaka pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć solą, pieprzem, curry i
odstawić na 30 minut. Po tym czasie usmażyć na maśle i pozostawić do
wystudzenia.
3.
Filet z kurczaka, jajka i majonez zmiksować blenderem do postaci pasty.
Następnie dodać drobno posiekany szczypiorek, doprawić solą, pieprzem i całość
dokładnie wymieszać.
4.
Pastę podawać ze świeżym pieczywem lub tostami.
Egzotyczna mieszanka zapachów Vegeta Natur Curry prosto z natury !
#durszlakXvegetanatur
#vegetanatur
#inspirowanenatura
Jedna łyżka Vegety Natur z curry nada oryginalnego smaku Twoim potrawom :)
Dokładnie wyselekcjonowane składniki Vegety Natur przechodzą drobiazgową kontrolę – od początku produkcji do momentu pakowania. W naszym codziennym pośpiechu nowa generacja produktów – specjalnych mieszanek przypraw stanie się sojusznikiem w przygotowywaniu pysznych dań.
pasta wygląda przepysznie :)
OdpowiedzUsuń