poniedziałek, 12 listopada 2018

Sałatka z awokado, ananasem i chrupiącym słonecznikiem


Kolorowa sałatka na bazie świeżych warzyw, niezwykle zdrowego awokado, delikatnie słodkiego ananasa oraz wyrazistego sera i chrupiącego słonecznika, polana aromatycznym octem balsamicznym to świetna propozycja drugiego śniadania czy lekkiej kolacji.

Składniki:

50g szpinaku
50g roszponki
1 awokado
10 pomidorków koktajlowych
1 puszka ananasów
100g sera fety
30g łuskanego słonecznika
ocet balsamiczny
sól
pieprz

Wykonanie:

1. Szpinak, roszponkę umyć i osuszyć.

2. Awokado obrać i pokroić w grubsze plastry.

3. Pomidorki pokroić na ćwiartki, a ananasy w kostkę.

4. Słonecznik uprażyć na suchej patelni, a ser feta drobno pokruszyć.

5. Szpinak i roszponkę ułożyć na dużym płaskim talerzu. Następnie ułożyć awokado, pomidorki, ananasy, posypać pokruszonym serem feta i uprażonym słonecznikiem. Na końcu całą sałatkę oprószyć solą, pieprzem i polać octem balsamicznym.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz