Kolorowa
sałatka na bazie świeżych warzyw, niezwykle zdrowego awokado, delikatnie
słodkiego ananasa oraz wyrazistego sera i chrupiącego słonecznika, polana aromatycznym
octem balsamicznym to świetna propozycja drugiego śniadania czy lekkiej
kolacji.
Składniki:
50g
szpinaku
50g
roszponki
1
awokado
10
pomidorków koktajlowych
1
puszka ananasów
100g
sera fety
30g
łuskanego słonecznika
ocet
balsamiczny
sól
pieprz
Wykonanie:
1.
Szpinak, roszponkę umyć i osuszyć.
2.
Awokado obrać i pokroić w grubsze plastry.
3.
Pomidorki pokroić na ćwiartki, a ananasy w kostkę.
4.
Słonecznik uprażyć na suchej patelni, a ser feta drobno pokruszyć.
5. Szpinak i roszponkę ułożyć na dużym płaskim talerzu. Następnie ułożyć
awokado, pomidorki, ananasy, posypać pokruszonym serem feta i uprażonym słonecznikiem.
Na końcu całą sałatkę oprószyć solą, pieprzem i polać octem balsamicznym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz