Dietetyczna sałatka ze świeżą mieszanką
sałat, bogatą w błonnik kaszą pęczak, pachnącym świeżym koperkiem i natką
białym serem oraz aromatyczną grillowaną cukinią to świetna propozycja niskokalorycznej,
bogatej w witaminy potrawy.
Składniki:
2 cukinie
70g mix sałat
250g białego, chudego sera
100g kaszy jęczmiennej pęczak
1 ząbek czosnku
3 łyżki oliwy
5 łyżek posiekanego kopru
5 łyżek posiekanej natki z pietruszki
sól
pieprz
Wykonanie:
1.
Cukinie pokroić w grubsze talarki, a czosnek drobno posiekać. Cukinię oprószyć
solą, pieprzem, natrzeć czosnkiem i skropić oliwą, następnie zgrillować na
grillowej patelni lub grillu.
2.
Kaszę ugotować al dente w lekko osolonym wrzątku.
3.
Biały ser przełożyć do miski, rozetrzeć widelcem, dodać koper, natkę z
pietruszki, doprawić solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać.
4.
Na półmisku ułożyć mix sałat, posypać ziołowym serem, kaszą i ułożyć grillowaną
cukinię.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz