Szybka
w przygotowaniu, idealna na imprezowy stół i drugie śniadanie sałatka z zakręconego makaronu, pachnących wędzonką kabanosów, wyrazistych marynowanych
pieczarek i kolorowych warzyw szybko skradnie serca naszych gości, a jeszcze
szybciej zniknie z ich talerzy.
Składniki:
150
makaronu świderki
300g
kabanosów
200g
marynowanych pieczarek
1
puszka kukurydzy
1/2
puszki czerwonej fasoli
1/2
puszki zielonego groszku
2
pęczki szczypiorku
2
łyżki ketchupu
3
łyżki majonezu
sól
pieprz
Wykonanie:
1.
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić i wystudzić.
2.
Pieczarki pokroić w plasterki, a szczypiorek posiekać.
3.
Kabanosy pokroić w kawałki o grubości około 0,5 cm.
4.
Kukurydzę, fasolę i groszek odsączyć z zalewy.
5. Wszystkie składniki przełożyć do dużej miski, dodać ketchup, majonez,
doprawić solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać. Sałatkę wstawić do
lodówki.
Znakomita sałatka. Dzięki za przepis 😊
OdpowiedzUsuń