Bardzo
fajny pomysł dla smakoszy tego rodzaju serów. W mojej kuchni w postaci letniej
przekąski podanej ze świeżą sałatą i owocami.
Składniki:
2
sery naturalne camembert
180g
mixu sałat
1
pomarańcz
3/4
szklanki świeżych malin
100g
orzeszków ziemnych
żurawina
w słoiku do mięs i serów
oliwa
przyprawa
zioła włoskie
świeżo
zmielony kolorowy pieprz
Wykonanie:
1.
Ser spryskać oliwą następnie oprószyć pieprzem i włoskimi ziołami. Odstawić na
30 minut do lodówki. Po tym czasie ser grillować z obydwu stron na mocno
rozgrzanej patelni grillowej.
2. Na talerzach rozłożyć umytą i wysuszoną mieszankę sałat. Następnie
ułożyć obrane, pozbawione białej błonki i pokrojone w księżyce pomarańcze.
Dodać maliny, żurawinę, ułożyć na środku zgrillowany ser i całość posypać
uprażonymi na suchej patelni orzeszkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz