środa, 4 lipca 2018

Grillowany camembert w owocowym raju


Bardzo fajny pomysł dla smakoszy tego rodzaju serów. W mojej kuchni w postaci letniej przekąski podanej ze świeżą sałatą i owocami.

Składniki:

2 sery naturalne camembert
180g mixu sałat
1 pomarańcz
3/4 szklanki świeżych malin
100g orzeszków ziemnych
żurawina w słoiku do mięs i serów
oliwa
przyprawa zioła włoskie
świeżo zmielony kolorowy pieprz

Wykonanie:

1. Ser spryskać oliwą następnie oprószyć pieprzem i włoskimi ziołami. Odstawić na 30 minut do lodówki. Po tym czasie ser grillować z obydwu stron na mocno rozgrzanej patelni grillowej.

2. Na talerzach rozłożyć umytą i wysuszoną mieszankę sałat. Następnie ułożyć obrane, pozbawione białej błonki i pokrojone w księżyce pomarańcze. Dodać maliny, żurawinę, ułożyć na środku zgrillowany ser i całość posypać uprażonymi na suchej patelni orzeszkami.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz