Drobiowe
szaszłyki z dietetyczną i zawierającą dużo wartości odżywczych cukinią to
świetna propozycja dla fanów kurczaka z rusztu, który w połączeniu z
grillowanymi warzywami smakuje rewelacyjnie. To ciekawy pomysł na szybki, pełnowartościowy
sezonowy obiad.
Składniki:
600g
fileta z kurczaka
2
cukinie
1/2
cytryny
przyprawa
do kurczaka
sól
pieprz
Wykonanie:
1.
Filet z kurczaka umyć, pokroić na małe kawałki, skropić sokiem z cytryny i
oprószyć przyprawą do kurczaka. Odstawić na około 30 minut.
2.
Cukinię umyć, pokroić wzdłuż na bardzo cienkie paseczki (najlepiej za pomocą obieraczki),
następnie oprószyć solą i pieprzem.
3.
Fileta nabijać na patyki do szaszłyków naprzemiennie ze zrolowanymi paskami
cukinii.
4. Szaszłyki grillować na grillu lub patelni grillowej z każdej strony
aż do zrumienienia. Podawać z sosem tzatziki i grillowanymi ziemniakami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz