poniedziałek, 16 lipca 2018

Drobiowe szaszłyki z cukinią


Drobiowe szaszłyki z dietetyczną i zawierającą dużo wartości odżywczych cukinią to świetna propozycja dla fanów kurczaka z rusztu, który w połączeniu z grillowanymi warzywami smakuje rewelacyjnie. To ciekawy pomysł na szybki, pełnowartościowy sezonowy obiad.

Składniki:

600g fileta z kurczaka
2 cukinie
1/2 cytryny
przyprawa do kurczaka
sól
pieprz

Wykonanie:

1. Filet z kurczaka umyć, pokroić na małe kawałki, skropić sokiem z cytryny i oprószyć przyprawą do kurczaka. Odstawić na około 30 minut.

2. Cukinię umyć, pokroić wzdłuż na bardzo cienkie paseczki (najlepiej za pomocą obieraczki), następnie oprószyć solą i pieprzem.

3. Fileta nabijać na patyki do szaszłyków naprzemiennie ze zrolowanymi paskami cukinii.

4. Szaszłyki grillować na grillu lub patelni grillowej z każdej strony aż do zrumienienia. Podawać z sosem tzatziki i grillowanymi ziemniakami.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz