Rewelacyjna,
mocno truskawkowa i arbuzowa, orzeźwiająca zupa z wyczuwalną nutką świeżej
cytryny i aromatycznej mięty, z dodatkiem pachnącego sera, idealna kiedy żar
leje się z nieba, a my marzymy o lekkim, szybkim, chłodzącym obiedzie.
Składniki:
700g
miąższu z arbuza
300g
świeżych truskawek
3
łyżki miodu
4
łyżki soku z cytryny
1
łyżka posiekanej świeżej mięty
Wykonanie:
1.
Truskawki umyć, pozbawić szypułek, pokroić w ćwiartki, a miąższ z arbuza
pokroić na mniejsze kawałki.
2.
Owoce przełożyć do blendera kielichowego i zmiksować. Dodać sok z cytryny,
miód, miętę i ponownie całość zmiksować.
3. Gotową zupę odstawić do lodówki na około 60 minut, schłodzoną zupę podawać
z pokruszonymi kawałkami sera fety.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz