Bardzo fajny pomysł na danie obiadowe z soczystym i miękkim
kurczakiem połączonym z chrupiącymi szparagami i niezwykle aromatyczną szynką.
Składniki:
600g fileta z kurczaka
18 szparagów
6 plasterków szynki dojrzewającej
przyprawa do kurczaka
olej
Wykonanie:
1. Filety z kurczaka pociąć na plastry (u mnie 6 sztuk), a
następnie lekko rozpłaszczyć dłonią lub tłuczkiem. Z dwóch stron oprószyć
przyprawą do kurczaka.
2.
Szparagi umyć, odłamać twarde końce i połączyć po 3
sztuki.
3. Następnie każdy pęczek szparagów owinąć filetem z kurczaka,
szynką i ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem.
4. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i
piec około 20-25 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz