Aromatyczna
rolada ze szpinakiem to doskonały pomysł zarówno na obiad jak i na imprezową przekąskę. Rewelacyjnie sprawdza się również na kanapki.
Składniki:
1,30kg
fileta z indyka
70g
świeżego szpinaku
150g
suszonych pomidorów
10
plastrów wędzonego boczku
słodka
papryka
sól
pieprz
2
łyżki masła extra
Wykonanie:
1.
Filet z indyka rozciąć na duży płat, lekko rozbić tłuczkiem, oprószyć z obydwu
stron solą, pieprzem i papryką. Pozostawić na około 30 minut.
2.
Szpinak umyć, osuszyć, a suszone pomidory odsączyć z oliwy i drobno posiekać.
3. Na całej powierzchni płata z indyka rozłożyć szpinak, plastry boczku
jeden obok drugiego i pokrojone suszone pomidory. Następnie całość zwinąć w
roladę, wierzch posmarować masłem, owinąć folią aluminiową i ułożyć w
brytfannie do pieczenia. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec
przez około 30 minut. Ostatnie 10 minut odkryć fileta aby lekko się zarumienił.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz