sobota, 2 czerwca 2018

Drobiowe roladki ze szparagami z mozzarellą


Bardzo fajny pomysł na danie obiadowe z wykorzystaniem niezwykle popularnego na naszych stołach soczystego kurczaka, który w towarzystwie chrupiących szparagów i delikatnego sera smakuje rewelacyjnie.

Składniki:

600g fileta z kurczaka
9-10 szparagów
6 grubszych plasterków mozzarelli
przyprawa do kurczaka
olej
jajka
bułka tarta

Wykonanie:

1. Filety z kurczaka pociąć na plastry (u mnie wyszło 6), a następnie rozbić delikatnie tłuczkiem. Z dwóch stron oprószyć przyprawą do kurczaka.

2. Szparagi umyć, odłamać twarde końce, przyciąć na długość odpowiadającą mniej więcej długości plastra mięsa.

3. Na każdy plaster fileta ułożyć plaster sera, po 3 docięte szparagi i zwinąć w roladkę.

4. Następnie obtoczyć w rozkłóconym jajku i bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.





2 komentarze: