Bardzo fajny pomysł na danie obiadowe z wykorzystaniem niezwykle popularnego
na naszych stołach soczystego kurczaka, który w towarzystwie chrupiących
szparagów i delikatnego sera smakuje rewelacyjnie.
Składniki:
600g fileta z kurczaka
9-10 szparagów
6 grubszych plasterków mozzarelli
przyprawa do kurczaka
olej
jajka
bułka tarta
Wykonanie:
1. Filety z kurczaka pociąć na plastry (u mnie wyszło 6), a
następnie rozbić delikatnie tłuczkiem. Z dwóch stron oprószyć przyprawą do
kurczaka.
2.
Szparagi umyć, odłamać twarde końce, przyciąć na długość odpowiadającą mniej
więcej długości plastra mięsa.
3. Na każdy plaster fileta ułożyć plaster sera, po 3 docięte szparagi
i zwinąć w roladkę.
4. Następnie obtoczyć w rozkłóconym jajku i bułce
tartej, smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Pyszne roladki:)
OdpowiedzUsuńWyglądają smacznie ;)
OdpowiedzUsuń