Szybka
w przygotowaniu, bogata w witaminy sezonowa sałatka, która jest doskonałym
przykładem na połączenie mięsa z owocami. Filet z indyka podany ze świeżymi
truskawkami tworzy idealne danie na upalne dni.
Składniki:
300g
świeżych truskawek
250g
fileta z indyka
120g
sera pleśniowego camembert
1
opakowanie mix sałat z roszponką
zioła
prowansalskie
papryka
ostra
sól
świeżo
zmielony pieprz
oliwa
Sos:
30
ml oliwy
3
łyżeczki miodu
3
łyżeczki musztardy francuskiej
2
ząbki czosnku
sok
z 1/2 cytryny
Wykonanie:
1.
Indyka pokroić w kostkę, oprószyć przyprawami: ziołami, papryką, solą i pieprzem. Usmażyć na rozgrzanej oliwie.
2.
Truskawki umyć, pozbawić szypułek i pokroić na ćwiartki.
3.
Mix sałat umyć i osuszyć, a ser pleśniowy pokroić w kostkę.
4.
Sos:
Składniki
sosu dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na około 30 minut żeby się przegryzły.
5. Mix sałat, indyka, truskawki i ser pleśniowy wymieszać i polać sosem musztardowo-miodowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz