Chrupiąc
zwijany kotlet sporządzony z roztłuczonego mięsa wieprzowego z dodatkiem szynki, żółtego sera i świeżych warzyw doskonale sprawdzi się w roli dania obiadowego.
Składniki:
10
plastrów schabu wieprzowego
10
plastrów żółtego sera
10
plastrów szynki wieprzowej
1
czerwona papryka
1
żółta papryka
1
czerwona cebula
sól
pieprz
olej
3
jajka
bułka
tarta
panierka
mąka
Wykonanie:
1.
Każdy plaster schabu rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem.
2.
Papryki umyć, oczyścić i pokroić w słupki, a czerwoną cebulę również pokroić w
słupki.
3.
Na każdym rozbitym plastrze schabu położyć plaster szynki, żółtego sera, po 1
słupku cebuli, czerwonej, żółtej papryki i zwinąć w roladkę.
4. Następnie każdą roladkę obtoczyć w mące, rozkłóconym jajku i bułce
tartej wymieszanej z panierką. Smażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju na
złoty kolor.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz