czwartek, 3 maja 2018

Roladka schabowa z szynką, serem i papryką


Chrupiąc zwijany kotlet sporządzony z roztłuczonego mięsa wieprzowego z dodatkiem szynki, żółtego sera i świeżych warzyw doskonale sprawdzi się w roli dania obiadowego.

Składniki:

10 plastrów schabu wieprzowego
10 plastrów żółtego sera
10 plastrów szynki wieprzowej
1 czerwona papryka
1 żółta papryka
1 czerwona cebula
sól
pieprz
olej
3 jajka
bułka tarta
panierka
mąka

Wykonanie:

1. Każdy plaster schabu rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem.

2. Papryki umyć, oczyścić i pokroić w słupki, a czerwoną cebulę również pokroić w słupki.

3. Na każdym rozbitym plastrze schabu położyć plaster szynki, żółtego sera, po 1 słupku cebuli, czerwonej, żółtej papryki i zwinąć w roladkę.

4. Następnie każdą roladkę obtoczyć w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej wymieszanej z panierką. Smażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju na złoty kolor.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz