piątek, 11 maja 2018

Kiełbasiane szaszłyki z kolorową papryką i cukinią


Warzywno - kiełbasiane szaszłyki to świetna propozycja dla fanów grillowanej kiełbaski, która w połączeniu ze świeżymi, kolorowymi, chrupiącymi warzywami smakuje rewelacyjnie. To ciekawy pomysł na bardzo popularną grillową przekąskę.

Składniki:

350g kiełbasy
1 żółta papryka
1 zielona papryka
1 czerwona papryka
1 cukinia
3 cebule czerwone
przyprawa do grilla
sól
pieprz

Wykonanie:

1. Kiełbasę pokroić na 25 grubszych plasterków i oprószyć przyprawą do grilla.

2. Każdą z papryk pokroić na 10 kwadratowych  kawałków.

3. Cebulę obrać i pokroić na 10 plastrów.

4. Cukinię również pokroić na 10 grubszych plasterków.

5. Składniki nabijać na patyki do szaszłyków według kolejności: kiełbasa, żółta papryka, cukinia, kiełbasa, zielona papryka, cebula czerwona, kiełbasa, żółta papryka, czerwona papryka, kiełbasa, zielona papryka, cebula czerwona, cukinia, czerwona papryka, kiełbasa.

6. Gotowe szaszłyki posypać przyprawą do grilla i grillować ze wszystkich stron aż będą upieczone. Szaszłyki również można upiec w piekarniku (około 20-25 minut, temperatura piekarnika 180 stopni).



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz