Warzywno
- kiełbasiane szaszłyki to świetna propozycja dla fanów grillowanej kiełbaski,
która w połączeniu ze świeżymi, kolorowymi, chrupiącymi warzywami smakuje
rewelacyjnie. To ciekawy pomysł na bardzo popularną grillową przekąskę.
Składniki:
350g
kiełbasy
1
żółta papryka
1
zielona papryka
1
czerwona papryka
1
cukinia
3
cebule czerwone
przyprawa
do grilla
sól
pieprz
Wykonanie:
1.
Kiełbasę pokroić na 25 grubszych plasterków i oprószyć przyprawą do grilla.
2.
Każdą z papryk pokroić na 10 kwadratowych kawałków.
3.
Cebulę obrać i pokroić na 10 plastrów.
4.
Cukinię również pokroić na 10 grubszych plasterków.
5.
Składniki nabijać na patyki do szaszłyków według kolejności: kiełbasa,
żółta papryka, cukinia, kiełbasa, zielona papryka, cebula czerwona, kiełbasa,
żółta papryka, czerwona papryka, kiełbasa, zielona papryka, cebula czerwona,
cukinia, czerwona papryka, kiełbasa.
6. Gotowe szaszłyki posypać przyprawą do grilla i grillować ze wszystkich stron aż będą upieczone. Szaszłyki również można upiec w piekarniku (około 20-25 minut, temperatura piekarnika 180 stopni).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz