poniedziałek, 23 kwietnia 2018

Pieczone roladki z indyka nadziane kiełbasą chorizo i żółtym serem


Szybkie, soczyste roladki z indyka nadziane niezwykle aromatyczną, wyrazistą pikantną tradycyjną hiszpańską kiełbasą i ciągnącym żółtym serem to świetna propozycja mięsnego dodatku do dania obiadowego. Roladka sprawdzi się również w roli imprezowej przekąski serwowanej na zimno.

Składniki:

750g fileta z indyka
20 plastrów kiełbasy chorizo
10 plastrów żółtego sera np. gouda
sól
pieprz
przyprawa do kurczaka
oliwa do posmarowania roladek i wysmarowania naczynia

Wykonanie:

1. Filet z indyka pociąć na 5 dość dużych plastrów, rozbić delikatnie tłuczkiem i oprószyć z obydwu stron solą i pieprzem.

2. Na każdy plaster fileta położyć po 2 plastry sera i 4 plastry kiełbasy chorizo, a następnie zwinąć w roladkę.

3. Każdą roladkę posmarować oliwą, oprószyć przyprawą do kurczaka i ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą.

4. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30-35 minut. Gotowe roladki podawać z młodymi ziemniaczkami i surówką ze świeżych warzyw.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz