Szybkie,
soczyste roladki z indyka nadziane niezwykle aromatyczną, wyrazistą pikantną
tradycyjną hiszpańską kiełbasą i ciągnącym żółtym serem to świetna propozycja
mięsnego dodatku do dania obiadowego. Roladka sprawdzi się również w roli
imprezowej przekąski serwowanej na zimno.
Składniki:
750g
fileta z indyka
20
plastrów kiełbasy chorizo
10
plastrów żółtego sera np. gouda
sól
pieprz
przyprawa
do kurczaka
oliwa
do posmarowania roladek i wysmarowania naczynia
Wykonanie:
1. Filet z indyka pociąć na 5
dość dużych plastrów, rozbić delikatnie tłuczkiem i oprószyć z obydwu stron
solą i pieprzem.
2. Na każdy plaster fileta
położyć po 2 plastry sera i 4 plastry kiełbasy chorizo, a następnie zwinąć w
roladkę.
3. Każdą roladkę posmarować
oliwą, oprószyć przyprawą do kurczaka i ułożyć w naczyniu żaroodpornym
wysmarowanym oliwą.
4. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30-35 minut.
Gotowe roladki podawać z młodymi ziemniaczkami i surówką ze świeżych warzyw.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz