Odżywczy,
naładowany witaminami koktajl z czerwonego buraczka i owoców to świetna
propozycja na przekąskę między posiłkami.
Składniki:
100g ugotowanego buraczka
120g
truskawek
320g
arbuza
1
banan
1/2
szklanki lekko gazowanej wody
1
łyżka miodu
2
łyżki soku z cytryny
Wykonanie:
1.
Truskawki umyć, oczyścić z szypułek i pokroić na mniejsze części.
2.
Buraczek i arbuza pokroić w grubszą kostkę, a banana obrać i pokroić w
plasterki.
3. Truskawki, arbuza, buraczek i banana wrzucić do malaksera, wlać wodę i zmiksować na koktajl. Doprawić miodem,
sokiem z cytryny i całość ponownie zmiksować. Podawać schłodzony.
A czy można dodać buraka świeżego?
OdpowiedzUsuńNie ma żadnych przeciwwskazań jeśli chodzi o użycie buraka surowego. Ze względu na walory smakowe ja preferuję gotowanego.
OdpowiedzUsuń