niedziela, 15 kwietnia 2018

Koktajl ananasowo- pomarańczowy z rukolą


Naturalny koktajl na bazie owoców z dodatkiem wyrazistej rukoli to świetny zastrzyk witamin, który pozwoli także dostarczyć nam niezbędnej energii. Koktajl bez dodatku cukru

Składniki:

Warstwa zielona:
50g rukoli
1 pomarańcz
1 banan
250ml soku wyciśniętego z pomarańczy

Warstwa żółta:
350g świeżego ananasa
1 pomarańcz
100ml soku wyciśniętego z pomarańczy

Wykonanie:

1. Warstwa zielona:
Rukolę umyć, osuszyć, pomarańcz i banana obrać ze skórki, pokroić na mniejsze części, przełożyć do blendera kielichowego. Następnie dodać sok pomarańczowy i zmiksować do jednolitej konsystencji. Gotową warstwę przelać do połowy objętości  pucharka.

2. Warstwa żółta:
Ananasa obrać ze skóry, pozbawić oczek i twardego środka, resztę pokroić w mniejszą kostkę. Pomarańcz obrać ze skórki i pokroić na mniejsze części. Następnie ananasa i pomarańczę przełożyć do blendera kielichowego, wlać sok pomarańczowy i zmiksować do postaci jednolitej konsystencji. Warstwą żółtą uzupełnić pucharek do pełna.

3. Przed podaniem wstawić do lodówki, najlepiej smakuje schłodzony.




1 komentarz: