Faszerowane
jajka z masą z zielonego groszku to ciekawy pomysł na jajeczną przekąskę imprezowego stołu. Ciekawie będą prezentować się również na stole Wielkanocnym.
Składniki:
4
jajka
150g
zielonego groszku (może być mrożony)
1
łyżka majonezu
1
łyżka jogurtu naturalnego
sól
morska
świeżo
mielony pieprz
Wykonanie:
1. Jajka ugotować, ostudzić, obrać i
przekroić wzdłuż na pół. Żółtka wyjąć delikatnie za pomocą łyżeczki i przełożyć
do miseczki, a białka ułożyć na talerzu.
2. Zielony groszek ugotować al dente w
lekko osolonym wrzątku, następnie odcedzić i wystudzić.
3. Groszek zmiksować, dodać żółtka, jogurt, majonez i całość zmiksować na
gładką masę. Następnie doprawić solą i pieprzem.
4. Farsz
umieścić w dekoratorze i nafaszerować połówki białek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz