czwartek, 22 marca 2018

Jajka faszerowane pastą krabową


Jajka faszerowane paluszkami krabowymi z nutą pomidora i ostrej papryki to ciekawy pomysł na jajeczną przekąskę imprezowego stołu. Ciekawie będą prezentować się również na świątecznym stole podczas Wielkanocy.

Składniki:

6 jajek
150g paluszków krabowych surimi
3 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
szczypta ostrej papryki
koper
sól morska
świeżo mielony pieprz

Wykonanie:

1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i przekroić wzdłuż na pół. Żółtka wyjąć delikatnie za pomocą łyżeczki i przełożyć do miseczki, a białka ułożyć na talerzu.

2. Paluszki krabowe pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć do miski z żółtkami, dodać majonez, jogurt, koncentrat pomidorowy i zmiksować na gładką masę. Następnie doprawić do smaku solą i pieprzem.

3. Farsz umieścić w dekoratorze i nafaszerować połówki białek, lekko oprószyć słodką papryką i udekorować koprem.





Po świątecznej uczcie  lub w trakcie proponuję jedną pastylkę Espumisan Max – wyrób medyczny CE, który skutecznie zmniejsza wzdęcia oraz uczucie ucisku i pełności w jamie brzusznej, abyście mogli w pełni cieszyć się chwilami z bliskimi, czuć komfortowo, nawet po sytym posiłku.










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz