Jajka
faszerowane paluszkami krabowymi z nutą pomidora i ostrej papryki to ciekawy
pomysł na jajeczną przekąskę imprezowego stołu. Ciekawie będą prezentować się
również na świątecznym stole podczas Wielkanocy.
Składniki:
6
jajek
150g
paluszków krabowych surimi
3
łyżki majonezu
2
łyżki jogurtu naturalnego
1
łyżeczka koncentratu pomidorowego
szczypta
ostrej papryki
koper
sól
morska
świeżo
mielony pieprz
Wykonanie:
1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i przekroić
wzdłuż na pół. Żółtka wyjąć delikatnie za pomocą łyżeczki i przełożyć do
miseczki, a białka ułożyć na talerzu.
2. Paluszki krabowe pokroić na mniejsze kawałki,
przełożyć do miski z żółtkami, dodać majonez, jogurt, koncentrat pomidorowy i
zmiksować na gładką masę. Następnie doprawić do smaku solą i pieprzem.
3. Farsz umieścić w dekoratorze i nafaszerować połówki
białek, lekko oprószyć słodką papryką i udekorować koprem.
Po świątecznej uczcie lub w trakcie proponuję jedną pastylkę
Espumisan Max – wyrób medyczny CE, który skutecznie zmniejsza wzdęcia oraz
uczucie ucisku i pełności w jamie brzusznej, abyście mogli w pełni cieszyć się chwilami
z bliskimi, czuć komfortowo, nawet po sytym posiłku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz