Warzywno
- drobiowe szaszłyki to świetna propozycja dla fanów kurczaka, który w
połączeniu ze świeżymi, kolorowymi warzywami smakuje rewelacyjnie. To ciekawy
pomysł na szybki, pełnowartościowy obiad.
Składniki:
600g
fileta z kurczaka
2
kolby kukurydzy
1
zielona papryka
1
czerwona papryka
2
cebule czerwone
przyprawa
do kurczaka
sól
pieprz
Wykonanie:
1. Filet
z kurczaka umyć, pokroić na 30 kawałków, oprószyć przyprawą do kurczaka.
Odstawić na około 20 minut.
2.Czerwoną
i zieloną paprykę pokroić na 10 kawałków.
3. Cebulę
obrać i pokroić na 10 plastrów.
4. Kolby
kukurydzy, ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Następnie wystudzić i
pokroić na 15 kawałków o grubości 1-1,5 cm.
5. Składniki
nabijać na patyki do szaszłyków według kolejności: kukurydza,
filet, cebula czerwona, filet, zielona papryka, czerwona papryka, filet, kukurydza,
filet, czerwona papryka, zielona papryka, filet, cebula czerwona, filet,
kukurydza.
6. Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni przez około 30-35 minut. Szaszłyki
również można upiec na grillu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz