Kolorowa
imprezowa sałatka, która sprawdzi się również jako drugie śniadanie,
przygotowana na bazie paluszków krabowych, kukurydzy, czerwonej fasoli,
czarnego ryżu, świeżego szczypiorku i ugotowanych na twardo jajek.
Składniki:
300g
paluszków krabowych
120g
czarnego ryżu
1
puszka konserwowej kukurydzy
1
puszka czerwonej fasoli
4
jajka
2
pęczki szczypiorku
4
łyżki majonezu
sól
pieprz
Wykonanie:
1. Ryż ugotować al dente w lekko osolonej wodzie.
2. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i pokroić w
grubszą kostkę.
3. Kukurydzę i czerwoną fasolę odsączyć z zalewy, a
szczypiorek drobno posiekać.
4. Paluszki krabowe pokroić w kostkę.
5. Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać majonez,
całość wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Wstawić do lodówki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz