poniedziałek, 19 lutego 2018

Tęczowa sałatka z krabowymi paluszkami


Kolorowa imprezowa sałatka, która sprawdzi się również jako drugie śniadanie, przygotowana na bazie paluszków krabowych, kukurydzy, czerwonej fasoli, czarnego ryżu, świeżego szczypiorku i ugotowanych na twardo jajek.

Składniki:

300g paluszków krabowych
120g czarnego ryżu
1 puszka konserwowej kukurydzy
1 puszka czerwonej fasoli
4 jajka
2 pęczki szczypiorku
4 łyżki majonezu
sól
pieprz

Wykonanie:

1. Ryż ugotować al dente w lekko osolonej wodzie.

2. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i pokroić w grubszą kostkę.

3. Kukurydzę i czerwoną fasolę odsączyć z zalewy, a szczypiorek drobno posiekać.

4. Paluszki krabowe pokroić w kostkę.

5. Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać majonez, całość wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Wstawić do lodówki.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz