Idealne
danie dla fanów kurczaka przyrządzonego na ostro. Papryczka chilli w połączeniu z czosnkiem, oraz dodatek sosu sojowego nadają
tej potrawie charakterny, wyrazisty, a jednocześnie oryginalny smak.
Składniki:
350g
fileta z kurczaka
70g
orzechów nerkowca
2
cebule
4
ząbki czosnku
1
papryczka chilli
3
łyżki jasnego sosu sojowego
2
łyżki oliwy
150g
dzikiego ryżu
sól
morska
pieprz
1. Cebulę,
czosnek i papryczkę chilli bardzo drobno pokroić.
2. Orzechy podsmażyć na rozgrzanej oliwie, a następnie wyjąć do naczynia i pozostawić na później. Na tej samej oliwie zeszklić cebulę z czosnkiem, a następnie dodać papryczkę chilli i fileta z kurczaka. Kiedy mięso będzie usmażone doprawić solą, pieprzem i wlać sos sojowy. Dokładnie wymieszać i dodać orzechy.
3. Ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu.
4. Kurczaka podawać na przygotowanym ryżu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz