Mieliśmy okazję brać udział w Łódzkiej edycji "Kuchnia Transatlantyk" z menu degustacyjnym pod batutą Roberta Głydy oraz Zbyszka Kopyckiego. Gościem specjalnym była Pani Maria Sadowska.
Przystawka: RABARBAR / MIĘTA / PIEPRZ
Jedna łyżka, a taka eksplozja smaków, o której nam się nie śniło. Nasze podniebienia zostały podrażnione :)
TATAR Z PSTRĄGA / OGÓREK / KOPER / SŁONECZNIK
DANIE GŁÓWNE:
BOCZEK / BURAK / JAGODA / MARCHEW / CHRZAN / POR / KURKA / BÓB
Królestwo smaków, które zapamiętuje się do końca życia.... i ciągle chcesz więcej :)
DESER:
KOZI SER / JARMUŻ / SZCZAW / PORZECZKA
To bez wątpienia hit tego menu i jeśli wydaje Ci się, że jadłeś kiedykolwiek wcześniej najlepszy deser pod słońcem..... MASZ RACJĘ WYDAJE CI SIĘ !!
Dziękujemy bardzo za cudowną ucztę i niebo dla naszych kubków smakowych.... już myślimy żeby do Was wrócić :]
Bardzo ciekawy wpis. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuń