Surówka
na bazie bogatej w witaminy i minerały świeżej pietruszki, delikatnie słodkiego
ananasa i chrupiących prażonych płatków migdałów idealnie sprawdzi się jako
dodatek do dania obiadowego.
Składniki:
350g
obranej pietruszki
1
puszka ananasa w kawałkach
70g
płatków migdałowych
1
pęczek natki z pietruszki
5
łyżek majonezu
5
łyżek soku z ananasa
sól
pieprz
Wykonanie:
1.
Obraną pietruszkę zetrzeć na tarce o małych oczkach.
2.
Kawałki ananasa odsączyć z zalewy.
3.Płatki
migdałów uprażyć na suchej, rozgrzanej patelni.
4.
Natkę z pietruszki drobno posiekać.
5. Wymieszać ze sobą pietruszkę, ananasa, natkę z pietruszki, dodać
majonez, sok z ananasa, doprawić solą, pieprzem, całość dokładnie wymieszać i
na końcu dodać płatki migdałów i wszystko delikatnie wymieszać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz