Lekka
selerowa surówka z delikatną brzoskwiniową nutą, pachnącą natką z pietruszki i
wyczuwalnym smakiem chrupiących prażonych migdałów to doskonały dodatek do
każdego dania z udziałem mięsa.
Składniki:
400g
obranego selera
1
puszka brzoskwiń
75g
płatków migdałowych
1
pęczek natki z pietruszki
3
łyżki majonezu
3
łyżki soku z limonki
3
łyżki śmietany 18%
sól
pieprz
Wykonanie:
1. Obranego
selera zetrzeć na tarce o małych oczkach.
2. Brzoskwinie
odsączyć z zalewy i pokroić w kostkę.
3. Płatki
migdałów uprażyć na suchej, rozgrzanej patelni.
4. Natkę
z pietruszki drobno posiekać.
5. Wymieszać
ze sobą selera, brzoskwinie, natkę z pietruszki, dodać majonez, śmietanę i sok
z limonki, doprawić solą, pieprzem, całość dokładnie wymieszać i na końcu dodać
płatki migdałów i wszystko delikatnie wymieszać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz