Pachnące
Prowansją roladki z chleba tostowego otulonego aromatycznym wędzonym boczkiem,
nadziewane świeżą papryką, szynką i ciągnącym żółtym serem to świetna
propozycja na urozmaicone śniadanie.
Składniki:
8
kromek chleba tostowego
8
plastrów żółtego sera
8
plastrów szynki konserwowej
8
plastrów wędzonego boczku
1
czerwona papryka
zioła
prowansalskie
Wykonanie:
1. Chleb
tostowy delikatnie rozwałkować wałkiem żeby kromki zrobiły się cienkie.
2. Paprykę
pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w słupki.
3. Na
każdą kromkę wyłożyć plaster żółtego sera, szynki konserwowej, jeden lub dwa
słupki papryki, posypać ziołami prowansalskimi i zwinąć w roladkę. Każdą
zwinięta kromkę chleba owinąć plastrem wędzonego boczku i spiąć wykałaczką.
4. Piec
w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 10-15 minut (do momentu aż się
zrumienią).
wow! rewelacyjne!
OdpowiedzUsuńAle fajne! Zrobię przyjaciółkom na śniadanie! :)
OdpowiedzUsuńzrobie jutro rano mam nadzieje ze mi sie uda i bedzie tak wygladac jak u Ciebie :)
OdpowiedzUsuń