czwartek, 22 lutego 2018

Śniadaniowe tostowe roladki


Pachnące Prowansją roladki z chleba tostowego otulonego aromatycznym wędzonym boczkiem, nadziewane świeżą papryką, szynką i ciągnącym żółtym serem to świetna propozycja na urozmaicone śniadanie.

Składniki:

8 kromek chleba tostowego
8 plastrów żółtego sera
8 plastrów szynki konserwowej
8 plastrów wędzonego boczku
1 czerwona papryka
zioła prowansalskie

Wykonanie:

1. Chleb tostowy delikatnie rozwałkować wałkiem żeby kromki zrobiły się cienkie.

2. Paprykę pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w słupki.

3. Na każdą kromkę wyłożyć plaster żółtego sera, szynki konserwowej, jeden lub dwa słupki papryki, posypać ziołami prowansalskimi i zwinąć w roladkę. Każdą zwinięta kromkę chleba owinąć plastrem wędzonego boczku i spiąć wykałaczką.

4. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 10-15 minut (do momentu aż się zrumienią).





3 komentarze:

  1. Ale fajne! Zrobię przyjaciółkom na śniadanie! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. zrobie jutro rano mam nadzieje ze mi sie uda i bedzie tak wygladac jak u Ciebie :)

    OdpowiedzUsuń