Oszukane
kotlety schabowe, w których głównym składnikiem jest bogaty w witaminy i pierwiastki mineralne seler, nazywany warzywem młodości. W takiej postaci można przemycić bombę witaminową wszystkim dzieciom.
Składniki:
1
duży seler
1litr
bulionu drobiowego
1
łyżeczka majeranku
3
ziela angielskie
2
liście laurowe
2
łyżeczki sosu sojowego
2
łyżeczki maggi
2
jajka
bułka
tarta
oliwa
Wykonanie:
1. Selera dokładnie obrać, pokroić na plastry o grubości
ok. 1 cm.
2. Bulion drobiowy zagotować, dodać majeranek, ziele,
liście, sosy. W przygotowanym wywarze ugotować al dente selera.
3. Plastry selera obtoczyć w rozkłóconym jajku, bułce
tartej i usmażyć na oliwie na złoty kolor.
Super pomysł, dzieci też uwielbiają zupę kremową z selera :). Pracuję w przedszkolu i jak jest ta zupka to prawie wszystkie talerze są puste :)
OdpowiedzUsuńSchab jest produktem zwierzęcym nie roślinnym
OdpowiedzUsuńProszę zapoznać się dokładnie z przepisem, a dopiero pisać komentarze, że są to "schabowe"
UsuńUwielbiam smak selera
OdpowiedzUsuń