Smaczna
sałatka, która jest doskonałym przykładem na nowoczesne połączenie tuńczyka z
idealnie współgrającymi, a zarazem zaskakującymi smakami.
Składniki:
1
opakowanie mieszanki mix sałat
2
puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
270g
sera feta
1
granat
5
łyżek majonezu
170g
śmietany 18%
2
łyżeczki soku z cytryny
Wykonanie:
1. Mix sałat umyć i osuszyć.
2. Tuńczyka odsączyć z zalewy.
3. Ser feta pokroić w małą kostkę.
4. Sos:
Majonez wymieszać ze śmietaną i sokiem z cytryny i
schłodzić w lodówce.
5. Sałatkę układać warstwami: ½ mixu sałat, ½ tuńczyka, ½ sera feta, ½ granatu, ½ sosu,
pozostała ilość mixu sałat, pozostała część tuńczyka, pozostała część sera
feta, polać pozostałą ilością sosu i udekorować resztą granatu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz