Sałatka
ryżowa z jajkami, zielonym ogórkiem, szczypiorkiem i wyrazistymi w smaku paluszkami krabowymi to nie tylko świetna propozycja przystawki czy
imprezowej przekąski ale również idealnie sprawdzi się w roli drugiego
śniadania.
Składniki:
250g
paluszków krabowych surimi
1
puszka kukurydzy
4
jajka
1
zielony ogórek
80g
ryżowego makaronu
1
pęczek szczypiorku
3
łyżki majonezu
3
łyżki jogurtu naturalnego
świeżo
zmielony pieprz
sól
morska
1. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.
2. Jajka ugotować na twardo, a następnie pokroić w grubszą kostkę.
3. Kukurydzę odsączyć z zalewy, obrać ogórka, wyciąć miąższ i resztę ogórka pokroić w kostkę.
4. Paluszki krabowe pokroić w 1 cm kawałki, a szczypiorek drobno posiekać.
5. Wszystkie składniki sałatki przełożyć do miski, dodać majonez, jogurt, wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na około 1 godzinę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz