Jest
to moja propozycja na szybki ale przede wszystkim zdrowy obiad, w którym główną rolę odgrywają składniki bogate w substancje odżywcze: makaron
z pszenicy durum, szpinak oraz czosnek. Wszystko to w połączeniu z serami komponuje się w smaczne i aromatyczne danie.
Składniki:
300g
makaronu z pszenicy durum (u mnie rurki)
600g
mrożonego szpinaku
120g
naturalnego sera camembert
270g
sera feta
2
duże cebule
4
ząbki czosnku
3
łyżki oleju
2
łyżki masła
pieprz
sól
1. Makaron ugotować al dente z 2 łyżkami oleju i solą.
2. Bardzo drobno posiekać cebulę, podsmażyć na maśle, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodać rozmrożony szpinak i smażyć całość na wolnym ogniu. Na końcu dodać pokrojony w małą kostkę camembert i ser feta. Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić pieprzem.
3. Na ugotowany makaron wyłożyć przygotowany sos szpinakowy.
Kocham makaron ze szpinakiem. <3
OdpowiedzUsuń