Czosnkowe
przekąski na bazie chrupiących krakersów, aromatycznych oliwek, łagodnych
pomidorków i wyrazistego kremu balsamicznego doskonale sprawdzą się na
przyjęciowym stole.
Składniki:
300g
serka śmietankowego
3
ząbki czosnku
22
krakersy
22
czarnych oliwek
11
pomidorków koktajlowych
kilka
kropel kremu balsamicznego
natka
z pietruszki
sól
pieprz
Wykonanie:
1. Serek dokładnie wymieszać z czosnkiem przeciśniętym
przez praskę, doprawić solą i pieprzem. Następnie każdy krakers posmarować
serkiem.
2. Pomidorki podzielić na połówki, które następnie naciąć
do połowy aby nadać kształt skrzydełek biedronki.
3. Głowę biedronki zrobić z oliwki, a w środek włożyć
łodygi natki, które będą czułkami.
4. Kropki na pomidorkach wykonać za pomocą kremu
balsamicznego. Całość udekorować natką z pietruszki.
Te biedronki są genialne. :)
OdpowiedzUsuń