Mocno
pieczarkowa, szybka i prosta w wykonaniu sałatka znakomicie sprawdza się na
naszym stole. Jest również idealnym dodatkiem do różnego rodzaju mięsa.
Składniki:
500g
pieczarek
1
duży por
7
jajek
1
puszka konserwowej kukurydzy
1
pęczek szczypiorku
3
łyżki majonezu
sól
pieprz
Wykonanie:
1.
Pieczarki oczyścić, pokroić w kostkę, ugotować w osolonej wodzie.
2.
Ugotowane na twardo jajka pokroić w kostkę.
3.
Odsączyć z zalewy kukurydzę.
4.
Por pokroić w talarki , które następnie pokroić na 4 części.
5. Szczypiorek drobno pokroić.
6. Wszystkie składniki wymieszać, dodać majonez, doprawić solą, pieprzem
i dokładnie wymieszać, wstawić do lodówki.
chętnie bym zjadła taką na kolację :)
OdpowiedzUsuńW naszym wykonaniu zamiast kukurydzy jest groszek konserwowy. Oprócz tego ogórki konserwowe. Sałatka pycha, pycha.Pozdrawiamy
OdpowiedzUsuńZ ogórkami jest super
OdpowiedzUsuń