sobota, 24 lutego 2018

Pieczarkowa sałatka


Mocno pieczarkowa, szybka i prosta w wykonaniu sałatka znakomicie sprawdza się na naszym stole. Jest również idealnym dodatkiem do różnego rodzaju mięsa.

Składniki:

500g pieczarek
1 duży por
7 jajek
1 puszka konserwowej kukurydzy
1 pęczek szczypiorku
3 łyżki majonezu
sól
pieprz

Wykonanie:

1. Pieczarki oczyścić, pokroić w kostkę, ugotować w osolonej wodzie.

2. Ugotowane na twardo jajka pokroić w kostkę.

3. Odsączyć z zalewy kukurydzę.

4. Por pokroić w talarki , które następnie pokroić na 4 części.

5. Szczypiorek drobno pokroić.

6. Wszystkie składniki wymieszać, dodać majonez, doprawić solą, pieprzem i dokładnie wymieszać, wstawić do lodówki.




3 komentarze:

  1. chętnie bym zjadła taką na kolację :)

    OdpowiedzUsuń
  2. W naszym wykonaniu zamiast kukurydzy jest groszek konserwowy. Oprócz tego ogórki konserwowe. Sałatka pycha, pycha.Pozdrawiamy

    OdpowiedzUsuń